Viime viikolla Nuppu pääsi ekaa kertaa tutstumaan ihmeelliseen lumeen! Sitä piti vähän haistella, maistella, tonkia ja kuopia ja tietty hieman piehtaroida siinä. Viikonloppuna Nuppu pääsi "isovanhempien" kanssa mökille, jossa oli lunta vielä hieman enemmän kuin täällä kaupungissa:

Lumikuono :)

Hieman kuvissa olevan peuhauksen jälkeen Nuppu päätti lähteä tutkimusretkelle järvenrantaan. Nupun mummo seisoi lähempänä taloa ja yritti huudella Nuppua takaisin kunnes kuului molskahdus - järven pinnalla oli ohut jää ja lunta eikä Nuppu varmaan edes tajunnut, että siinä on järvi vaan luuli jatkavansa juoksuaan kivalle lumikentälle... Mummo ryntäsi heti alas rantaan, eikä edes heti nähnyt pikkuista ja paniikki oli käsillä  Kuitenkin sitten huomasi Nupun räpiköimässä ja yrittämässä ylös ihan rannan tuntumassa ja sai nostettua Nupun manttelistaan ylös. Onneksi jää hajosi heti rannassa eikä kaumpena, muuten ei olisi ehkä Nuppua enää Äkkiä sisään lämpimän suihkun alle ja vapisevana takkatulen ääreen toipumaan:

Huhhuh, kyllä näiden epelien kanssa saa olla varuillaan... Kiitos "teräsmummolle" ripeästä toiminnasta!

 

Nupusta ei kyllä varmaan ikinä tule uimaria kun viime kesänä samaisella mökillä kerran tipahti laiturilta järveen, kerran luiskahti kalliolta järveen ja nyt vielä heikkoihin jäihin...